Bøger og artikler, jeg har skrevet samt TV og radioprogrammer, jeg har medvirket i.


3D_til_shop_600x600.jpg

AARGH!

Psykolog Frej Prahls pointe er kontroversiel: Vis din vrede som forælder, og styrk relationen til dit barn! Hvis vi tør se vreden i øjnene frem for at undertrykke den, vil vi højst sandsynligt bedre kunne give den et afbalanceret udtryk. Vrede er ikke farlig, hvis den finder sted inden for en kærlig og varm relation, hvor den voksne bevarer overblikket og tager ansvaret. Med udgangspunkt i nyeste forskning på området, oplagte caseeksempler og gode, håndgribelige råd guider psykolog Frej Prahl læserne kærligt og humoristisk igennem børneopdragelsen psykologiske processer og de mest udfordrende scener fra dagligdagen: Fra nedsmeltningen ved køledisken i Netto til håndteringen af den tavse, mutte teenager, der er skole- og ikke mindst forældretræt.


IMG_6324-768x845.jpg

TÆNDT

"Vi er ikke de eneste dyr, som etablerer sig i længerevarende relationer, men vi er de eneste dyr, hvor det betyder, at afvisninger og tilnærmelser ikke forbliver en væsentlig del af den seksuelle dynamik."

Kender du følelsen af ikke at have lyst til sex? Måske indvilliger du, selvom du ikke har lyst, fordi du ser skuffelsen i din partners øjne og ikke nænner at sige nej. Måske står du ved din ulyst, men det er heller ikke let. For du ved, at der med afvisningen følger følelser af skyld og dårlig samvittighed.

Tændt tilbyder et fundamentalt nyt perspektiv på sexlivet i et parforhold. Hvad nu hvis der slet ikke er noget galt med afvisningen? Hvis den derimod er en del af et spil mellem jer, en fangeleg, der har til hensigt at øge lysten? Hvis det er vores modstand mod at afvise og blive afvist, som i virkeligheden ødelægger den seksuelle lyst og i sidste ende parforholdet?

Med et biologisk afsæt inviterer psykolog og parterapeut Frej Prahl dig til at bryde med dine vante forestillinger om, hvordan et sexliv skal være, så du og din partner igen kan få mere lyst ind i jeres liv.


Fede Forhold

Tre par har hver deres motivation for at deltage i parforholds-eksperimentet. 31-årige Morten og 30-årige Jane fra Kolding er med tiden blevet mere venner end kærester. Og især Jane, der har taget 20 kg på henover fem år, savner et sexliv med Morten. I Valby har skolelærer Camilla og hendes mand pædagog Martin tilsammen spist sig til en vægtforøgelse på godt 91 kg af bar kedsomhed og magelighed. Og Camilla har mistet lysten til Martin. Men gælder det også for Martin, når vi udfører et eksperiment med ham. Tænder han så mest på kage eller på Camilla? Ditte, der på 3 år, er vokset med 44 kg, drømmer inderligt om at blive mor, men kæresten Dietmar vil ikke have et barn, før de har tabt sig.


DR2-Temalørdag om dyrenes sex-lyst

Sex er ikke altid let for os mennesker. Måske fordi vi er mere dyr, end vi går og tror. Sexolog og vært Sara Skaarup rejser ind i dyreriget for at lære om dyrenes fascinerende seksualitet, og se om nøglen til et bedre sexliv for mennesker kan findes der. Vi følger blandt andet hvordan en ny han-elefant i Københavns Zoologiske Have tackler hunnerne, hvordan hun-fugle sniger sig til sidespring og hvordan en par-terapeut får et kærestepar til at arbejde med de sorte panteres kurtiseringsteknik.


En fremstrakt hånd til lysten

Manglende lyst til sex er et tabu. Men når par opfordres til at tænke på det intime samliv, som var det rugbrød, sovs og kartofler, opstår der nye problemer.


Supertanker: Ikke i aften, skat!

Er du tændt, skat? Kan jeg tænde dig? De spørgsmål kredses der om i den nye bog "Tændt - Sex i parforholdet; fra pligt til lyst". Langt de fleste af os har brug for og lyst til sex. Men når vi finder ind i et fast parforhold og får børn og dagligdag, så er det som om lysten til sex med vores partner får lidt trangere kår. Så er vi trætte. Så har vi hovedpine. Så har vi egentlig bare ikke særligt meget lyst. Og udenfor suser samfundet og medierne afsted med skyhøje forventninger til, hvor ofte og hvor spændende og hvor intenst og gymnastisk, vi bør have sex med hinanden. Og det er bestemt ikke alle, der kan leve op til det, og så føler vi os forkerte og mangelfulde. Pludselig bliver sex en pligt og ikke en lyst, og det er måske ikke så godt.


Tændt: Har du husket at afvise din partner i dag?

Han går til hende med al sin lyst. Hun afviser. Han prøver igen. Hun afviser. Han prøver igen. Hun bliver tændt. Psykolog Frej Prahl har skrevet en bog om pligt og lyst til sex i parforholdet. Han vil have os til acceptere afvisningen - og gøre den til en leg. Men kan (og skal) vi det? Det kan du høre mere om i dagens program, hvor vi også besøger de parringskåde løver i Zoo og dykker ned i bananfluernes benhårde seksuelle udskillelsesløb.


Psykolog om danskernes sexliv: »Vi skal gøreop med penetrationstyranniet«

Psykolog Frej Prahl oplever i sin praksis par, der ikke har dyrket sex i flere år og som sidder fast i forestillinger om, hvad det gode sexliv er. Han har skrevet en ny bog om, hvordan man inviterer ulysten indenfor i stedet for at lade den invalidere det erotiske rum.


Dyr kan vise os vejen til mere sex

Over alt bliver vi fortalt, at vi skal have lyst til sex. Har man ikke lyst, bør man alligevel kaste sig ud i det, ikke mindst hvis vi er i langvarige, monogame forhold. Men faktisk kan det give mere lyst at sige nej til sex


Psykolog: Et nej til sex kan være vejen mod et sjovt sexliv

Dyrk sex med inspiration fra dyrenes parringsdans og accepter, at et nej kan være vejen til et sjovt sexliv i et trygt parforhold. Dansk psykolog har fundet opskriften på lidenskab, når hverdags-trummerum tager over.


Vi har gemt kærligheden langt væk 

Livets mening er ikke økonomisk vækst. Alligevel er det hele samfundets og alle politiske partiers kongstanke og er blevet livets bestemmelse. Desværre gør den ideologi os gradvist mere blinde for det, der virkelig betyder noget: kærligheden 


Opmærksomheden der forsvandt

Vores tilværelse foregår i et højere og højere tempo med stadigt flere ting, der kæmper om vores opmærksomhed. Men hvad sker der med fantasien, når det er meget lettere at spille et krigsspil på computeren end at lege røvere og soldater? Og hvad sker der med fordybelsen, når selv professorer synes, at bøger over 400 sider er for lange?


Posttraumatisk uddannelsesstress

Psykiatrien overser, at mange unge med ADHD har traumatiske oplevelser med i rygsækken fra deres uddannelsesforløb.


Psykolog Frej Prahl: Krænkerne er mænd, der lider af frygt for afvisning

Frej Prahl mener, at kvinder er usikre over for at sige nej til mænd og mangler stærke kvindelige rollemodeller, der har sagt nej. Krænkere er måske slet ikke så magtfulde endda, men lider af angst for at blive afvist af kvinden og nærmer sig hende i stedet for med magt.