82245739_1333697156836967_4951043096860164096_n.jpg

Når vi i vores praksis beder par om at tænke tilbage på den første tid, får de ofte et helt særligt, længselsfuldt, blik i øjnene. De liver op. Men så snart tankerne bliver ledt hen på den almindelige hverdag, de står i, sænkes blikket, det røde i kinderne bliver gråt og blegligt igen.

Antropologen Helen Fisher har kortlagt forskellige faser i parforholdet. Mange, men ikke alle, starter i en forelskelsesfase, som typisk varer mellem 8 og 10 måneder. Hvis vi er heldige!

Herefter følger en tid, hvor kærligheden og forpligtelsen fordybes imellem parret. Måske bliver de også forældre. Her oplever mange par et fald i parforholdstilfredshed. Sexlysten ændres også for mange. Mange stiller sig selv spørgsmålet: Var det dét? Er vi nu dømt til at længes efter en for længst svunden fortid?

  • Er det muligt at blive genforelsket i sin partner?

  • Hvordan opdager man det værdifulde i det nye, man har sammen?

  • Hvordan skriver man en ny kærlighedskontrakt?

  • Hvornår er det tid til at gå hver til sit og hvordan gør vi, så det vi havde stadigvæk anerkendes som en stor succes?

  • ”Til døden os skiller” gælder i høj grad for forældreskabet, men gør den det nødvendigvis også for intimrelationen?

  • Hvis svaret for dig på ovenstående spørgsmål er nej, hvordan sætter du så dig selv og din partner kærligt fri til at gå andre veje, samtidig med at det respektfulde forældreskabs-samarbejde består?

  • Hvordan får I bedst jeres børn igennem smerten over, at mor og far ikke længere er sammen, samtidig med at I også selv bearbejder sorgen og tabet?

Ovenstående og mange andre spørgsmål vil Mette og Frej dykke ned i til deres næste live foredrag onsdag den 19. februar kl. 10 – 12. Du har mulighed for at stille spørgsmål i den sidste halve time af foredraget, men alle deltagere modtager efterfølgende optagelsen, så du behøver ikke at være med live.



83075907_2553866244936272_6438329755375763456_n.png

Frej og mette

Frej er autoriseret psykolog og indenfor det par-terapeutiske område er han specialiseret emotionsfokuseret parterapi (EFT), hvor han er efteruddannet ved autoriseret psykolog, EFT-supervisor Jette Simon. Derudover modtager han løbende efteruddannelse af sexologisk og parforholdsrelateret karakter.

Han er certificeret underviser i PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) og har igennem en årrække undervist par såvel som fagfolk. Prep er baseret på næsten 30 års forskning i, hvad der skaber bedre relationer i parforhold. Studier har vist, at par, der lærer at anvende principperne bag PREP, har større sandsynlighed for at blive sammen. Opfølgninger har vist, at par, der har deltaget i PREP, oplever færre problemer og har mere positiv interaktion og kommunikation med hinanden.

Derudover er han gæsteunderviser på Københavns Universitet, hvor han underviser medicin- og psykologistuderende i par-terapeutiske færdigheder. Afslutningsvist er han forfatter til en række bøger og artikler. Se mere her


Mette Carendi har arbejdet med følelser og følelsesmæssig tilknytning det meste af sit liv, hvor hun i de første mange år arbejdede med at forstå og tage sig af egne indre smertefulde følelsestilstande, der primært havde rod i en hård start i livet. De sidste 10 år har Mette arbejdet med følelser og tilknytning i en teoretisk og professionel kontekst, hvor hun i 2012 stiftede firmaet Harmoniske Unger og i 2015 udgav bogen Harmoniske Unger – med kærlighed og nærvær. I 2018 videreudviklede Mette virksomheden, der nu fik navnet Human Emotions og i maj 2019 udkom Mettes seneste bog Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst.

Mette er cand. mag i psykologi med speciale i følelser og tilknytning, og er rådgiver, underviser, forfatter og foredragsholder.